7 Липня, 2024
Котлети готую лише так. Їх фішка в соковитості та ситності

Котлети готую лише так. Їх фішка в соковитості та ситності

Одним із моїх давніх перевірених рецептів стали кабачкові котлети. Готуються вони з філе та яловичого фаршу. А ще спочатку їх треба обсмажувати на сковороді, а потім вже запікати в духовці.

Але не варто лякатися, процес – недовгий і не складний. Натомість котлети будуть соковиті, смачні, ситні та не сильно жирні.

Інгредієнти
куряче філе – 600 гр.;
яловичина – 300 гр.;
кабачок – 350-400 гр.;
цибуля – 1-2 шт.;
морква – 1 шт.;
картопля – 150 гр.;
хліб (білий) – 4-5 скибок;
часник – 2-3 зубчиків;
яйце – 1 шт.;
перець чорний молотий;
сіль.
Покроковий рецепт:

  1. Подрібнити цибулю на великі частини та відправити у чашу блендера.
  2. Розм’якшений заздалегідь у воді хліб потрібно віджати і відправити до цибулі.
  3. Кабачок нарізати на невеликі частини та покласти в чашу блендера.

В принципі, в даному випадку форма нарізки не має жодного значення.

  1. Куряче філе варто подрібнити кубиками та відправити у блендер. Але подрібнюйте лише одну половинку філе у блендері.

Другу треба нарізати дрібніше ножем, але не перемелювати в блендері.

  1. Увімкніть блендер. Наша ціль – однорідна маса.

Продовжуємо!

  1. Очистити картоплю та натерти на великій стороні терки.

Обов’язково потрібно віджати сік із картоплі, тільки після цього можна відправляти його до фаршу. Якщо пропустити цей момент, фарш буде дуже рідким і ліпити котлети незручно.

  1. На дрібній стороні терки натерти свіжу моркву.

До моркви та картоплі відправляйте підготовлений яловичий фарш.

  1. Доповнити фарш часником. Подрібнити його можна часнодавилкою.
  2. Викласти до фаршу нарізане філе та посолити за смаком, додати мелений перець.
  3. Вбити до фаршу яйце.
  4. Змішати продукти із чаші блендера з фаршем.

Виходить у міру густа консистенція. Котлети добре тримають форму і не розпадатимуться на сковороді.

  1. Обсмажити котлети до золотистої скоринки на сковороді з олією.

Готуються вони дуже швидко. Як тільки з двох боків з’явилася скоринка, можна перекласти котлети на деко для духовки.

Викладати котлетки рекомендую на пергаментний папір.

  1. Випікати котлети потрібно при температурному режимі 180 градусів 20 хвилин.

Гарячі котлети можна відразу подати до столу з улюбленим гарніром. Кабачок у котлетах майже не відчувається, але вони стають набагато соковитішими, ніж за звичайним рецептом.

Джерело: https://maisternia-idei.com.ua/kotlety-hotuyu-lyshe-tak-ih-fishka-v-sokovytosti-ta-sytnosti

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *