Одним із моїх давніх перевірених рецептів стали кабачкові котлети. Готуються вони з філе та яловичого фаршу. А ще спочатку їх треба обсмажувати на сковороді, а потім вже запікати в духовці.
Але не варто лякатися, процес – недовгий і не складний. Натомість котлети будуть соковиті, смачні, ситні та не сильно жирні.
Інгредієнти
куряче філе – 600 гр.;
яловичина – 300 гр.;
кабачок – 350-400 гр.;
цибуля – 1-2 шт.;
морква – 1 шт.;
картопля – 150 гр.;
хліб (білий) – 4-5 скибок;
часник – 2-3 зубчиків;
яйце – 1 шт.;
перець чорний молотий;
сіль.
Покроковий рецепт:
- Подрібнити цибулю на великі частини та відправити у чашу блендера.
- Розм’якшений заздалегідь у воді хліб потрібно віджати і відправити до цибулі.
- Кабачок нарізати на невеликі частини та покласти в чашу блендера.
В принципі, в даному випадку форма нарізки не має жодного значення.
- Куряче філе варто подрібнити кубиками та відправити у блендер. Але подрібнюйте лише одну половинку філе у блендері.
Другу треба нарізати дрібніше ножем, але не перемелювати в блендері.
- Увімкніть блендер. Наша ціль – однорідна маса.
Продовжуємо!
- Очистити картоплю та натерти на великій стороні терки.
Обов’язково потрібно віджати сік із картоплі, тільки після цього можна відправляти його до фаршу. Якщо пропустити цей момент, фарш буде дуже рідким і ліпити котлети незручно.
- На дрібній стороні терки натерти свіжу моркву.
До моркви та картоплі відправляйте підготовлений яловичий фарш.
- Доповнити фарш часником. Подрібнити його можна часнодавилкою.
- Викласти до фаршу нарізане філе та посолити за смаком, додати мелений перець.
- Вбити до фаршу яйце.
- Змішати продукти із чаші блендера з фаршем.
Виходить у міру густа консистенція. Котлети добре тримають форму і не розпадатимуться на сковороді.
- Обсмажити котлети до золотистої скоринки на сковороді з олією.
Готуються вони дуже швидко. Як тільки з двох боків з’явилася скоринка, можна перекласти котлети на деко для духовки.
Викладати котлетки рекомендую на пергаментний папір.
- Випікати котлети потрібно при температурному режимі 180 градусів 20 хвилин.
Гарячі котлети можна відразу подати до столу з улюбленим гарніром. Кабачок у котлетах майже не відчувається, але вони стають набагато соковитішими, ніж за звичайним рецептом.
Джерело: https://maisternia-idei.com.ua/kotlety-hotuyu-lyshe-tak-ih-fishka-v-sokovytosti-ta-sytnosti