7 Липня, 2024
Людей вже попередили про дуже важкий тиждень – треба протриматися

Людей вже попередили про дуже важкий тиждень – треба протриматися

Цього тижня українська енергетична система зіштовхнулася із серйозними проблемами, хоча на вихідних може бути деяке полегшення. Такою інформацією поділився голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, як пишуть «dengi».

Повідомляється, що енергетична інфраструктура серйозно постраждала від недавніх ракетних ударів. Також похмура погода знизила продуктивність сонячних електростанцій.

Окрім цього, тепла літня погода призвела до збільшення споживання електроенергії.

Ще неодноразово йшлося про те, що йде технічне обслуговування атомних електростанцій. Планові ремонти на атомних електростанціях також впливають на енергопостачання.

Також Кудрицький пояснив, що суттєвого підвищення лімітів споживання електроенергії для регіонів найближчим часом не станеться. Ці обмеження залежать від наявних потужностей, що генерують, які включають як вітчизняне виробництво, так і імпортовану електроенергію.

Коригування цих меж можливе лише у разі суттєвого відновлення пошкоджених енергоблоків або суттєвого зниження споживання. Нині жодна з цих умов не очікується.

Так, ситуація залишиться складною через вищезазначені чинники. Ще очікується невелике покращення, оскільки споживання електроенергії зазвичай знижується у вихідні дні.

Кудрицький наголосив, що ситуація уважно відстежується та докладаються зусиль для ефективного управління енергопостачанням у цих непростих умовах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *