7 Липня, 2024
Літо вже близько: синоптики розповіли, де в Україні буде найтепліше (карта)

Літо вже близько: синоптики розповіли, де в Україні буде найтепліше (карта)

Також в деяких областях 29 травня будуть дощі та грози

В Україні сьогодні, 29 травня, очікується хмарна погода з проясненнями. Вночі на півдні країни, у Вінницькій області та Прикарпатті очікуються дощі, місцями грози. Вдень, крім більшості північних областей, теж дощитиме. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер очікується східний, 5-10 м/с.

Температура повітря:

ВІДЕО ДНЯPlay Video

  • вночі – +12…+17 °C, у західних областях – +9…+14 °C;
  • вдень – +23…+28 °C, на півдні, південному-заході та Кіровоградщині –  +19…+24 °C, на високогір’ї Карпат – +13…+18 °C.
Погода в Україні 29 травня / карта Укргідрометцентр
Погода в Україні 29 травня / карта Укргідрометцентр

Також синоптики Укргідрометцентру попередили про небезпечні гідрологічні явища. 28-31 травня будуть знижуватися рівні води на Верхньому Дніпрі (в межах країни) та Десні з подальшим зменшенням шару затоплення заплав та перевищення небезпечних відміток порушення транспортного сполучення з рядом прирічкових сіл у Чернігівському, Новгород-Сіверському, Ніжинському, Корюківському районах Чернігівської області (І рівень небезпеки – жовтий).

“Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження р. Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки – коричневий)”, – додали у повідомленні. 

Попередження про небезпечні метеорологічні явища / карта Укргідрометцентр
Попередження про небезпечні метеорологічні явища / карта Укргідрометцентр

Погода в Україні – останні новини

Раніше синоптик Українського гідрометцентру Наталя Птуха попередила, що Україну накриє пил із Середньої Азії. За її словами, ніякої загрози через це немає, пил перебуватиме переважно у верхніх слоях атмосфери.

Також Укргідрометцентр оприлюднив прогноз погоди на червень. Синоптики кажуть, що цей місяць буде теплішим, ніж зазвичай. 

“Середня місячна температура повітря передбачається 19-23°, в гірських районах 16-19° тепла, що на 1.5-2° вище за норму”, – зазначили фахівці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *