2 Липня, 2024
На другому Саміті миру потрібно зафіксувати кінець війни: виступ Володимира Зеленського

На другому Саміті миру потрібно зафіксувати кінець війни: виступ Володимира Зеленського

За словами українського лідера, Москві необхідно донести узгоджений на Саміті світу план дій, щоб можна було зафіксувати реальний кінець війни.

Таким чином, узгоджений на заході план дій буде доведений до представників Російської Федерації, щоб під час другого Саміту світу настала можливість зафіксувати реальне закінчення війни. Українська правда“.

Виступаючи на першому пленарному засіданні Глобального саміту світу Верховний головнокомандувач Збройних Сил України Володимир Зеленський зазначив: “Як ми всі бачимо, тут зараз немає Росії. Але якби цій країні був цікавий світ, то війни не було б. Всім нам потрібно вирішувати разом, що означає справедливий світ для світу. Також потрібно ухвалити рішення щодо того, яким чином він може бути досягнутий. Але основою для всіх нас є, звичайно ж, Статут ООН”.

Президент також додав, що коли план дій уже лежатиме на столі, всіма узгоджений та прозорий для народів, тоді його прокомуніцюють російській стороні, щоб на другому такому саміті світу можна було зафіксувати реальне закінчення війни.

Як наголосив Зеленський, сама ідея війни вже зазнала поразки. Це означає, що Путіну варто перейти від мови ультиматумів до мови світової більшості, яка прагне досягти справедливого світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *