4 Липня, 2024
Незважаючи на пошкодження 73% ТЕС, в Україні розроблено плани щодо виходу з енергокризи – Шмигаль. Screenshot

Незважаючи на пошкодження 73% ТЕС, в Україні розроблено плани щодо виходу з енергокризи – Шмигаль.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що наразі працюють лише 27% ТЕС, проте робляться дії щодо їх відновлення та захисту.

Україна зіткнулася із серйозними проблемами в енергетичній сфері. Наслідки агресії РФ призвели до знищення половини наших можливостей із виробництва електрики.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок обстрілів ракетами та дронами РФ було втрачено здатність виробляти понад 9 ГВт енергії, що еквівалентно потужності покриття всіх потреб у зимовий період. Про це пише “РБК-Україна”.

Шмигаль також поінформував, що зруйновано понад 40 енергоблоків. На даний момент працездатні лише 27% великих ТЕС, тоді як 73% або зруйновані, або пошкоджені та не функціонують. Крім того, з ладу вийшли 20 гідроенергетичних блоків, що призвело до втрати ще більш як 1 ГВт потужності, додав він.

Прем’єр-міністр також згадав, що ведуться роботи з відновлення енергетичної інфраструктури для забезпечення опалювального сезону. Докладаються всі зусилля для захисту об’єктів, що відновлюються і збереглися. Також ведеться робота щодо збільшення обсягів імпорту електроенергії з країн Євросоюзу.

На сьогоднішній день є можливість приймати 2,2 ГВт, але поки що дозволено імпорт лише 1,7 ГВт. У зв’язку з цим продовжуються переговори з Єврокомісією, щоб максимально розширити ці можливості, наголосив Шмигаль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *