7 Липня, 2024
“Не мобілізували з першого разу”: чоловік повернувся з полігону додому і рік ховався від ТЦК

“Не мобілізували з першого разу”: чоловік повернувся з полігону додому і рік ховався від ТЦК

Чоловік на суді провину визнав.

У Тернопільській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який рік уникав мобілізації та переховувався від ТЦК.

Про це йдеться у вироку Кременецького районного суду Тернопільської області. tsn.ua

За даними суду, чоловіка у січні 2023 року визнали придатним до мобілізації. Згодом він отримав “бойову” повістку, проте ухилився від військової служби під час воєнного стану.

На суді чоловік провину визнав. Він пояснив, що взимку він пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до мобілізації.

“Після цього йому дали бойову повістку на відправлення і наступного дня він з`явився. Його відправили до Тернополя , а звідти до Львова. Однак, в нього дуже сильно піднявся тиск і його відправили додому. Ніяких документів йому не дали. Коли ввечері він повернувся до м. Кременець, то йому знову вручили повістку на відправлення за день вже до м. Житомир”, — йдеться у матеріалі суду.

Чоловік заявив, що через високий тиск він вирішив ухилитись від мобілізації. До лікарів він не звертався та займався самолікуванням, оскільки рік переховувався від працівників ТЦК. Житель Тернопільщини додав, що він не хоче служити в армії.

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ. Його засудили до 3 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *