Цей рецепт був дуже популярний свого часу: огірочки виходять як бочкові, хрусткі, ароматні, просто подаємо до столу або використовуємо в складі салатів.
пише порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
огірки, 2 кг;
листя вишні, лаврові по 3 шт;
смородина, 6 шт;
кріп парасольки;
часник, 6 зубчиків;
перець духмяний і горошок;
гірчиця насіння, 1.5 ч.л;
сіль, 1 ст.л;
оцет 9%, 250 мл
цукор, 0,5 склянки;
вода, 1250 мл.
Процес приготування
Огірки з грядки просто промиваємо і видаляємо хвостики. Якщо огірки покупні, краще замочити на 2 години.
У стерильні банки розкладаємо всі спеції, зелень, кріп парасольки, перці і огірки.
Заливаємо банки окропом, накриваємо кришками і залишаємо прогріватися на 20 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, змішуємо з сіллю і цукром, доводимо до кипіння і вливаємо оцет.
Порада: оцет наливайте акуратно, в гарячій воді він викликає бурхливу реакцію і з’являється піна.
Закручуємо кришками, перевертаємо банки і вкутуємо до охолодження.
Консервація відмінно зберігається в підвалі і в коморі.
Огірочки вам точно сподобаються, вони дуже смачні, солі і цукру в міру, кислота помірна, тому вони припадуть до вподоби всім любителям консервації.