7 Липня, 2024
Оце так так! 67-річна бабуся стала сапером заради її корови.. Фото облетіли весь світ.

Оце так так! 67-річна бабуся стала сапером заради її корови.. Фото облетіли весь світ.

Після де0купації населеним пунктам важко повернутися до звичайного життя. І це не лише через руйнування, але й забруднення ви6ухонебезпечними предметами. Тому тим, хто повертається додому, доводиться жити в нових умовах.

67-річна Ганна Пліхчинська одна з небагатьох, хто повернувся в де0куповане минулої осені село Степова Долина, яке зруйнували р0сіяни. щоденно виходить у поле з новеньким приладом для пошуку небезпечних уламків від р0сійських снарядів.

Як жінка живе в майже безлюдному селі та чому стала сапер0м

Щодня жінка ризикує своїм життям заради корови, на ім’я Лана. Перш ніж випустити її на пасовисько, жінка шукає ви6ухонебезпечні предмети. Дрібні вона збирає сама, а якщо знаходить велику – позначає місце та викликає поліцейського.

Я беру, ставлю палку, бо так сказав мені той поліцейський. Намічаю, де воно, а тоді його кличу, він приходить, забирає. А такі маленькі, то я сама збираю,
– каже Ганна.

Під час бойових дій жінка разом із коровою виїхали в Черкаську область, а після де0купації повернулися у село, яке 9 місяців обстрілювали р0сіяни. Жодного вцілілого будинку там немає. Людей у Степовій Долині майже не залишилося, але в Ганни тут і птиця, і свіжа зелень на городі. Жінка не приховує, що їй страшно ходити з металошукачем на дорозі, але доводиться жити в нових умовах.

Відомою на весь світ Ганна Пліхчинська стала після того, як її фото опублікував польський фотограф Єнджей Новицький.

Як Ганна Пліщинська живе у забрудненому мінамu селі / Фото Єнджея Новицького

 Згідно з даними Mines Advisory Group через дії p0сії територія України є найбільш замінованої у світі і через повномасштабне вторгнення наша країна обігнала “лідерів” рейтингу – Афrаністан та Сuрію. Майже 40% території забруднені вибухонебезпечними предметами.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *