7 Липня, 2024
Папа Римський у Великдень закликав Україну та Росію провести обмін “всіх на всіх”

Папа Римський у Великдень закликав Україну та Росію провести обмін “всіх на всіх”

Папа Римський Франциск під час свого великоднього звернення зробив чергову заяву про вlйну РФ проти України. Глава Католицької церкви закликав провести обмін усіма війсьk0воn0лоненими у форматі “всіх на всіх”.

Також він закликав до поваги принципів міжнародного права. Про це повідомляє Vatican News.

Франциск заявив, що його думки насамперед прагнуть до жертв численних конфліктів, які тривають у світі, починаючи від війни в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні.

“Нехай Восхресший Христос відкриє дорогу миру для населення цих страждаючих регіонів. Закликаючи до поваги принципів міжнародного права, висловлюю побажання про спільний обмін усіма n0lоненими між p0сією та Україною: всіх на всіх”, – заявив Папа Римський.

Також він закликав Ізраїль припинити вогонь та забезпечити можливість доступу гуманітарної допомоги в Газу. Папа Римський видав, що бойові дії в Газі завдають серйозної шкоди виснаженому цивільному населенню, а особливо дітям.

При цьому Франциск жодного слова не сказав про жерtв російсько-української вlйни і не закликав звільнити українців, які фактично опинилися в заручниках на тимчасово 0kупованих територіях.

“Як багато страждань ми бачимо в очах дітей! Вони розучилися посміхатися, діти на цій території війни. Своїм поглядом вони запитують у нас: чому? Навіщо стільки сmертей? Чому стільки руйнувань? Вlйна – завжди абсурд та поразка! Не дозволимо вітрам війни ще сильніше віяти над Європою та Середземномор’ям. Не піддавайтеся логіці 3брої та переозброєнню. Мир ніколи не будується 3броєю – лише простягаючи один одному руки та відкриваючи серця”, – заявив глава Католицької церкви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *