4 Липня, 2024
Пенcіонери в заxваті! Укpаїнцям pозповіли, як самоcтійно підвищити cобі виплати

Пенcіонери в заxваті! Укpаїнцям pозповіли, як самоcтійно підвищити cобі виплати

Що треба знати пенсіонерам.

Заступник міністра соціальної політики Дарина Марчак наголосила на можливості українців підвищити свої майбутні пенсії, добровільно погодившись на відстрочку пенсійного віку.

Хоча Міністерство соціальних справ не планує підвищувати пенсійний вік, громадяни повинні знати про фінансові стимули, доступні для добровільної відстрочки виходу на пенсію, як пише «obozrevatel».

Марчак наголосила, що відстрочення виходу на пенсію може суттєво підвищити пенсійні виплати. Наприклад, якщо людина нині заробляє середню зарплату по країні та має 35-річний досвід роботи, вона може вийти на пенсію у 60 років.

Однак рішення відкласти вихід на пенсію до 65 років може збільшити його пенсію з 5424 гривень до 7050 гривень, тобто на 30%.

Крім того, відстрочка виходу на пенсію дає змогу збільшити розмір єдиного внеску працюючих громадян до Пенсійного фонду.

Це сприяє стійкості Пенсійного фонду та дозволяє збільшити пенсійні виплати нинішнім пенсіонерам.

Марчак зауважила важливість внесення внесків до ПФУ, оскільки він підтримує нинішнє покоління пенсіонерів за рахунок внесків працюючого покоління.

Вона також застерегла переконання, що ухилення від сплати єдиного соціального податку призведе до відсутності пенсії.

Вона пояснила, що несплата єдиного соціального податку скорочує пенсійні фонди та зменшує власні пенсійні права на майбутнє.

Таким чином, виконання зобов’язання щодо сплати внесків сьогодні забезпечує наявність гідної пенсії у майбутньому, відповідно до громадського договору про обмін внесків на майбутню допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *