7 Липня, 2024
Погода дивує! Температура до -5 градусів: в яких областях будуть заморозки

Погода дивує! Температура до -5 градусів: в яких областях будуть заморозки

В Україні знову очікують заморозки. Подекуди температура на поверхні грунту опускатиметься до -5 градусів.

Джерело:Укргідрометцентр

Раніше синоптики зазначали, що похолодання у травні буде орієнтовно до середини місяця, а далі температура поступово почне підвищуватися. Вже з 15 травня позначки термометра знову сягнуть +22 градусів.

Заморозки в Україні

Метеорологи попереджають, що 14 травня в Україну знову повертаються заморозки. Вночі у західних, північних та Вінницькій областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0…-5 градусів. Повідомляється про І рівень небезпечності, жовтий.

Де прогнозують заморозки 14 травня 2024 року / карта Укргідрометцентру

Якою буде погода 14 травня

Синоптики очікують, що 14 травня хмарно з проясненнями буде у південній частині, на Кіровоградщині та Дніпропетровщині. Саме там можливі короткочасні дощі, а у Запорізькій області опади місцями значні. На решті територій без опадів.

Вітер переважно північно-східний, 5 – 10 метрів за секунду, вдень у Приазов’ї місцями пориви 15 – 20 метрів за секунду.

Температура повітря вночі буде +1…+6 градусів тепла, у південній частині +5…+10 градусів тепла. Вдень в Україні +11…+16 градусів, на Закарпатті +17…+22 градусів, а в Карпатах вночі близько 0 градусів, вдень +7…+12 градусів тепла.

Раніше синоптик Ігор Кібальчич повідомляв, що на територію України продовжить надходити холодне повітря з арктичних регіонів Європи. Цікаво, що середньодобова температура повітря упродовж цього тижня виявиться нижчою за норму аж на 5 – 10 градусів.

Зокрема, завтра, 15 травня, вночі також 2 – 7 тепла, у західних та північних областях на поверхні ґрунту місцями знову заморозки до -3 градусів. Вдень в Україні до +16.

Водночас поступове підвищення температурного фону та стабілізація погодних умов очікується з 17 травня.

Ігор Кібальчич також писав, що цього тижня розвиток висотного циклону над Лівобережжям нашої держави буде сприяти ущільненню хмарного покриву та випаданню дощів різної інтенсивності. Окрім того, можливі грози.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *