4 Липня, 2024
Посадовець ТЦК заробив більше мільйона доларів на ухилянтах: що йому загрожує Screenshot

Посадовець ТЦК заробив більше мільйона доларів на ухилянтах: що йому загрожує

Посадовця одного з одеських районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки сміймали на масштабній схемі допомозі ухилянтам.

Працівника одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) в Одесі викрили в масштабній схемі допомоги ухилянтам. Чоловік заробив понад мільйон доларів на призовниках, які не бажали служити.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Начальник відділу Приморського районного ТЦК та СП в Одесі незаконно втручався в електронну базу реєстру військовозобов’язаних “Оберіг”, вносячи зміни в дані 138 осіб, роблячи їх фіктивно непридатними для військової служби. Послуги коштували від 4 500 до 7 000 доларів. Загалом він заробив близько 1 300 000 доларів, надаючи такі “послуги” призовникам.

ДБР встановило всіх осіб, які скористалися цією схемою. Частина з них вже виїхала за кордон, а тих, хто залишився в Україні, доставили до центру комплектування для оновлення даних та подальшої мобілізації до Збройних Сил України.

Посадовцю повідомили про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Раніше Politeka також писала про чоловіка, який жив у лісі на Львівщині, ховаючись від мобілізації. Також він напав на поліцейського, бо боявся, що той може вручити йому повістку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *