7 Липня, 2024
Поставили газ, нарветесь на штраф: водіїв уже попередили

Поставили газ, нарветесь на штраф: водіїв уже попередили

Водії мають всього 10 днів, щоб уникнути штрафів

Будь-яке переобладнання транспортних засобів має бути зареєстроване офіційно. Це ж стосується й установки газобалонного обладнання на автомобілі, зволікання з реєстрацією якого спричинить адміністративну відповідальність, пише РБК-Україна.

Багато водіїв обирають використання автогазу з метою економії, але після того, як в автомобілі буде встановлено відповідне обладнання, його необхідно зареєструвати в сервісному центрі МВС, на що дається 10 днів після встановлення. Після процедури переоформлення власник транспортного засобу отримає нове свідоцтво про реєстрацію, у якому буде запис про встановлення на автомобіль газобалонного обладнання.

Якщо ж цю процедуру проігнорувати, то можна отримати штраф, розмір якого регулюється Статтею 121-1 КУ про адміністративні порушення “Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах, знищені або підроблені” та складає п’ятнадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз це 225 гривень).

Щоб перереєструвати транспортний засіб після встановлення газобалонного обладнання, власник транспортного засобу повинен звернутися до сервісного центру МВС та надати такі документи:

паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання) або:

тимчасове посвідчення громадянина України
вид на постійне проживання
види на тимчасове проживання
посвідчення біженця
посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту

копію довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків (у разі його відсутності у відповідних базах даних МВС) або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які за своїми релігійними переконаннями відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це позначку у паспорті)
акт приймання-передачі авто (видає підприємство, на якому встановлюється ГБО)
свідоцтво про узгодження конструкцій (видає підприємство, на якому встановлюється ГБО)
сертифікат відповідності або акт технічної експертизи (для автобусів обов’язковий лише сертифікат відповідності)
наказ керівника підприємства за призначення відповідальної особи (тільки юридичних).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *