2 Липня, 2024
Природа готує потужні удари: синоптик розповів, яка погода буде в Україні з середини червня.

Природа готує потужні удари: синоптик розповів, яка погода буде в Україні з середини червня.

У першій декаді червня в Україні спостерігалися надзвичайно високі температури, що перевищили кліматичну норму на 1–5°С майже у всіх регіонах, у поєднанні зі значними опадами, особливо на Правобережжі. Навпаки, на півдні та сході України випало менше опадів, продовжуючи період посухи та високої пожежної небезпеки, як повідомляє «telegraf».

Як каже Ігор Кібальчич, на західний і північний регіони очікується така погода: нічна температура становитиме від +11 до +17°C, денна від +21 до +27°C.

Карпати: нічна температура становитиме від +7 до +12°C, денна від +16 до +21°C.

Інші регіони (включаючи крайній південь, Крим та Донбас): нічні температури коливатимуться від +16 до +21°C, денні від +27 до +32°C, у деяких районах до +33 до +36°C.

Також найближчими днями Україна перебуватиме в умовах щодо низького атмосферного тиску з нестабільними повітряними масами, що призведе до періодичних атмосферних фронтів, що приносять грози.

Західні та північні регіони: очікуються сильні зливи, град та шквали.

Південні та східні: буде зменшення кількості опадів, збереження посухи та підвищення пожежної небезпеки.

Відсутність опадів та високі температури погіршать ґрунтову посуху у південних, східних та деяких центральних регіонах, негативно позначившись на вирощуванні різних сільськогосподарських культур.

Ще більша пожежна небезпека створить загрозу для природних територій, особливо там, де є джерела відкритого вогню.

Як каже Ігор Кибальчич, переважатиме південний вітер, який після 15 червня перейде на північно-західний у західних і північних регіонах, швидкість якого становитиме 5-12 м/с.

Грози можуть супроводжуватися місцевими поривами до 15-23 м/с. Торнадо хоч і рідкісні, але можливі під час активної грозової діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *