30 Червня, 2024
Путін визнав, що ЗСУ успішно знищують військовий флот РФ Screenshot

Путін визнав, що ЗСУ успішно знищують військовий флот РФ

Нараду з військового кораблебудування президент Росії провів через три дні після ракетного удару ЗСУ по Севастополю – базі Чорноморського флоту РФ

Президент країни-окупанта Володимир Путін визнав, що Збройні сили України вдало б’ють по кораблях Чорноморського флоту Росії. На нараді щодо розвитку ВМФ Росії Путін заявив про необхідність захисту російського флоту від «можливих атак на підступах до військово-морських баз та районів».  glavcom.ua

«Необхідно захистити наш флот від можливих атак вже на далеких підступах до військово-морських баз та районів дії наших кораблів, розвивати розвідувальну авіацію флоту, нарощувати сили та засоби ведення радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби. Ми також маємо оцінити стан та потреби морської авіації, берегових ракетно-артилерійських військ», – наголосив Путін.

Президент росії зазначив, що під час формування держзамовлення на будівництво нових кораблів має враховуватися перспектива до 2050 року. На його думку, це дозволить «не лише прорахувати, забезпечити серійний випуск існуючих типів кораблів, а й гарантувати перехід на наступне покоління військово-морської техніки, вищого техніко-тактичного рівня».

Як зазначає пропагандистський канал, нараду з військового кораблебудування президент Росії провів через три дні після ракетного удару ЗСУ по Севастополю – базі Чорноморського флоту РФ. За інформацією росЗМІ, внаслідок удару загинули четверо мирних громадян, які відпочивали на пляжі, ще близько 150 людей поранено. На думку заввідділу євразійської інтеграції та розвитку Шанхайської організації співробітництва Інституту країн СНД Володимира Євсєєва, ця трагедія також могла вплинути на рішення Путіна провести розмову частково у відкритому режимі.

«Путін показує Заходу, що Росія реагуватиме на такі події. Наша відповідь з кожним разом буде все жорсткішою, поки США не зрозуміють, що з РФ треба рахуватися. Будівництво сучасного потужного флоту – це сигнал США, що Росія не здалася і не збирається цього робити», – пояснив Євсєєв.

Путін має на меті нарощувати міць ВМФ Росії, але, як вважає політолог Євсєєв, Росія навряд чи зможе кількісно випередити військово-морський флот США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *