7 Липня, 2024
Путін після погроз бити країнами, що поставляють зброю Україні, направив бойові кораблі до кордонів США Screenshot

Путін після погроз бити країнами, що поставляють зброю Україні, направив бойові кораблі до кордонів США

Російський дukтатор хоче показати, що Росія нібито здатна на глобальну “демонстрацію сили”.

Путін, який погрожував напередодні в інтерв’ю міжнародним ЗМІ ударами по країнах, які постачають зброю Україні, вирішив перекинути бойові кораблі до кордонів США. Чотири кораблі ВМФ РФ: фрегат, підводний човен, танкер і рятувальний буксир – 12 червня прибудуть до порту Гавани і пробудуть там до 17 червня, повідомили у четвер у ЗС Куби.

Кубинська сторона стверджує, що жоден із російських кораблів, захід яких очікується на Кубу, не несе ядерної зброї.

Тим часом CBS повідомляє з посиланням на неназваного американського чиновника про плани Кремля розпочати найближчим часом військові навчання у Карибському басейні.

Цю інформацію підтверджує й агенція Reuters. Окрім заходів у порти Куби, російські кораблі також мають намір зупинитися у Венесуелі.

За інформацією західних ЗМІ, кульмінацією російських маневрів стануть масштабні військово-морські навчання восени в Карибському басейні та у всьому Тихому океані.

Видання Miami Herald уточнює, що РФ не повідомляла Вашингтон про заплановані військові маневри на Кубі, проте в адміністрації президента США не розглядають навчання з невеликою кількістю кораблів як загрозу, але американська армія стежитиме за ними.

На думку журналістів, цими маневрами Кремль хоче показати, що РФ нібито ще здатна на глобальну “демонстрацію сили”.

У Вашингтоні також вважають, що це свого роду “відповідь” кремлівського режиму на недавній дозвіл Білого дому Україні використовувати американську зброю для поразки військових цілей на російській території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *