7 Липня, 2024
ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ: ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКПЕРТ ПОЯСНИВ, КУДИ ПІДУТЬ ГРОШІ І ЧИ СПРАВЕДЛИВО ЦЕ Screenshot

ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ: ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКПЕРТ ПОЯСНИВ, КУДИ ПІДУТЬ ГРОШІ І ЧИ СПРАВЕДЛИВО ЦЕ

Як пояснили в Міненерго, це потрібно передовсім для того, щоб країна не залишилася без світла.

Рішення про підвищення тарифів зустріло чимало критики. І воно  ухвалене у варіанті, який є найгіршим з тих, що тільки можна було придумати. tsn.ua

Про це сказав директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв’ю Radio NV.

Куди підуть гроші

За словами Харченка, гроші підуть у дві компанії. Зокрема, 15% в “Укргідроенерго”, яке потребує грошей на відновлення. Натомість 85% піде в “Енергоатом”.

“І якщо бути відвертим, це просто маячня якась, тому що “Енергоатом” і не постраждав, і немає об’єктів, які треба відновлювати; і спускає гроші, вибачте, в унітаз, імітуючи будівництво нових атомних реакторів, які навіть за ідеальної ситуації можуть з’явитися не раніше, ніж за 10−15 років”, – стверджує фахівець.

Експерт наголошує: це їхній природний термін будівництва. Останні реактори таких типів в США будувалися один – 17 років, інший – 21 рік. І завершені були місяць тому. Ціна кожного становить 15 мільярдів.

“Відповідно, те, що робить Енергоатом, я підтримати не можу жодним чином. Я вважаю, що це пряме шкідництво, і це абсолютна шкода інтересам держави, з точки зору енергетичної безпеки. А те, що робить Міністерство енергетики, і те, що воно каже публічно, – це просто пряма брехня”, – запевняє Харченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *