7 Липня, 2024
Росія вдарила по будинку в Дніпрі: є загиблий, люди заблоковані у квартирах (фото, відео)

Росія вдарила по будинку в Дніпрі: є загиблий, люди заблоковані у квартирах (фото, відео)

Зруйновано чотири поверхи.

Росіяни обстріляли Дніпро / фото Дніпропетровської ОВА
Росіяни обстріляли Дніпро / фото Дніпропетровської ОВА

Ввечері у п’ятницю, 28 червня, російські окупаційні війська вчинили ракетну атаку по Дніпру. Повідомляється про руйнування та постраждалих,пише уніан

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у своєму Telegram-каналі опублікував фотографію значно зруйнованої дев’ятиповерхівки. За попередніми даними, є постраждалі. Очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив про руйнування чотирьох поверхів, наразі на місці працюють всі необхідні служби.

Інформація оновлюється…

Оновлено о 20:40: Частина будинку обвалилася, пише Суспільне. У військовій адміністрації кажуть, що двоє людей не виходять на зв’язок. 

Оновлено о 20:00: Кількість поранених зросла до 6, серед них 7-місячне немовля. У дівчини отруєння продуктами горіння. Жінки 27 та 30 років і 29-річний чоловік перебувають у важкому стані, всі інші – середні, повідомляють у ОВА.

Люди могли опинитися заблокованими як у квартирах, так і в автівках навколо місця ракетної атаки. В одному з під’їздів потрощеного будинку сталося займання.

Станом на 19:45 відомо про одного загиблого та пʼятьох поранених, повідомляє міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

“На жаль, жертв може бути більше. Рятувальники розбирають завали. У квартирах заблоковані люди. Одного чоловіка надзвичайники врятували з автомобіля – потерпілого засипало частинами понівеченого будинку”, – написав він. 

Оновлено о 19:35: Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок влучання російської ракети постраждали троє людей. Екстренні служби надають усім допомогу.

“Саме тому ми постійно нагадуємо всім партнерам: тільки достатня кількість і якість систем ППО, тільки достатня рішучість світу здатні зупинити російський тер0р. Нам потрібні ці рішення – потрібен надійний повітряний щит для України”, – написав він у Telegram.

Удар по Дніпру 28 червня

О 18:13 Командування Повітряних сил Збройних сил України попереджало про активність російської тактичної авіації на південно-східному напрямку та загрозу застосування авіаційних засобів ураження.

Вже о 18:24 військові зафіксували у Дніпропетровській області ракету, яка рухалася північно-західним курсом. За кілька хвилин вони зазначили, що ракети летять у напрямку Дніпра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *