7 Липня, 2024
Синоптики попередили українців, де завтра будуть дощі та грози

Синоптики попередили українців, де завтра будуть дощі та грози

Завтра, 1 червня, в Україні мінлива хмарність, повідомляє Укргідрометцентр.

Вночі на Закарпатті та Прикарпатті, вдень у західній частині та місцями на Київщині очікуються короткочасні дощі, грози. На решті території без опадів.

У західних, Житомирській та Харківській областях уночі та вранці місцями буде туман,вітер переважно північний, у східних областях північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі, за прогнозами синоптиків, буде 12-17°, удень 24-29°, на сході та південному сході країни до 32°; у Карпатах вночі 8-13°, вдень 15-20°.

На Київщині також очікується мінлива хмарність.

Уночі буде без опадів, удень місцями пройде короткий дощ з грозою. Температура вночі 12-17°, удень 24-29°; у Києві вночі 14-16 °, вдень 27-29 °.

Зазначимо, що коли наближається гроза, важливо дотримуватися певних заходів безпеки. Ось кілька порад:

Шукайте притулок: Намагайтесь швидко знайти притулок у будинку чи автомобілі. Уникайте відкритих місць, відкритих полів, водойм чи високих точок, таких як верхи горбів чи пагорбів.
Уникайте металевих предметів: Уникайте контакту з металевими предметами, такими як дроти, рами окон або металеві меблі, щоб уникнути можливого ураження блискавкою.
Уникайте водойми: Уникайте перебування недалеко від водойм, оскільки вода проводитиме електричний струм, і може бути небезпечною під час грози.
Утримуйтеся від використання телефону: Утримуйтеся від використання мобільного телефону або проводного телефону, оскільки вони можуть привернути блискавку. Використовуйте телефон лише в нагальних ситуаціях.
Захистіть собі від опрічного вітру: Якщо ви опинилися надворі, намагайтеся шукати притулок від опрічного вітру під якимось твердим, якісно побудованим об’єктом, таким як будинок чи автомобіль.
Не стійте біля високих об’єктів: Уникаючи стояння біля високих об’єктів, ви зменшите ризик потрапляння під падаючі предмети.
Залишайтесь в безпеці до закінчення грози: Після грози зачекайте ще приблизно 30 хвилин перед виходом на відкритий простір, оскільки можуть бути ще деякі небезпечні удари блискавки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *