4 Липня, 2024
Синоптик Діденко назвала день, коли Україна вижене антициклон й почне грітися

Синоптик Діденко назвала день, коли Україна вижене антициклон й почне грітися

За словами метеорологині, українці ще трохи померзнуть,пише уніан

Синоптик Наталка Діденко назвала день поточного тижня, коли в Україні нарешті почне теплішати. Як відомо, через появу антициклона, який принесло з Балтійського моря, цими днями в більшості регіонів хмарно, хоч і без опадів.

Як стверджує Діденко у своєму Telegram, померзнути доведеться ще завтра, а вже від 16 травня в Україні почне теплішати. Як висловилася синоптик: “З четверга почнемо грітися”.

Метеорологиня каже, що в середу в Україні вдень буде +13-16 градусів тепла. Закарпаття трохи більше прогріється – там буде +17-20 градусів, і без заморозків.

Водночас у середу на півдні Україні можливі дощі з грозами (негода омине хіба що Одещину). Також Діденко прогнозує опади східним областям. До того ж місцями дощитиме в центрі та в Карпатах.

Водночас у більшості областей дмухатиме помірний вітер південно-східного напрямку. Лише на сході України та на Закарпатті його пориви досягатимуть 15-20 метрів за секунду. 

“А з 16-го травня стовпчики термометрів поступово дряпатимуться вгору і додряпаються до кінця тижня нарешті до 18-23 градусів тепла”, – заявила Діденко.

Водночас завтра у Києві опадів не очікується. Вночі повітря прогріється до +4-6 градусів тепла, вдень буде +13-14 градусів. Метеорологиня спрогнозувала: “Надалі повітря теплішатиме, дощ, який важко буде не помітити, найбільш ймовірний у суботу”.

Прогноз на найближчий тиждень – графік Укргідрометцентру

У понеділок Український гідрометеорологічний центр показав графік температури повітря на поточний тиждень для Київщини. Йдеться про прогноз погоди з 13-18 травня. В графіку позначено, що максимальна температура вдень для киян складе 17 градусів тепла. Також під кінець тижня слід чекати на дощ. Деталі про інфографіку синоптиків – в матеріалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *