7 Липня, 2024
Ситуація у Вовчанську: люди масово виїжджають із міста, побоюючись повторної російської окупації Screenshot

Ситуація у Вовчанську: люди масово виїжджають із міста, побоюючись повторної російської окупації

На сьогоднішній день Вовчанськ на Харківщині перебуває під постійним російським обстрілом.

Жителі Вовчанська, розташованого на півночі Харківської області, де армія РФ намагається прорвати українську оборону, масово залишають місто, побоюючись повторної російської окупації.

Про це повідомляє журналіст “Радіо Свобода” Мар’ян Кушнір із місця подій.

За словами кореспондента, місто знаходиться під постійним російським обстрілом, у ньому падають артилерійські снаряди та FPV-дрони.

“Вовчанськ обстрілюють безперебійно FPV-дрони. Волонтери забирають цивільних… Люди масово намагаються виїхати звідси, це не лише обстріли, а й той самий страх окупації”– Розповів журналіст.

У свою чергу голова Харківської ОВА Олег Синегубов повідомив, що на сьогоднішній день у Вовчанську залишаються 500 людей. Влада закликає місцевих жителів залишити території, що обстрілюються ворогом.

Тим часом у ДСНС заявили, Що з-під завалів у Вовчанську рятувальники дістали двох чоловіків, їх вдалося врятувати. Ще одна жінка загинула.

Внаслідок ворожих обстрілів сьогодні вранці було зруйновано десятки приватних та багатоповерхових будинків.

У свою чергу, Головком ЗСУ Олександр Сирський назвав ситуацію на Харківщині “суттєво загостреною”. Українська армія робить все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *