30 Червня, 2024
Снайпер обірвав життя українського футболіста-чемпіона Screenshot

Снайпер обірвав життя українського футболіста-чемпіона

На фронті загинув колишній український футболіст Ігор Стахів.

55-річний уродженець Коломиї (Івано-Франківська область) добровольцем пішов захищати країну та загинув від снайперської кулі. Facebook “Ветерані футболу Прикарпаття”.

Ігор Іванович дебютував у дорослому футболі у 1986 році на позиції захисника у складі коломийського “Сільмашу”, який брав участь у змаганнях серед колективів фізкультури. Наступного року був призваний до армії, під час служби виступав за бердичівську “Зірку”.

Після демобілізації повернувся до рідної Коломиї, де продовжив грати на аматорському рівні. 1991 року був запрошений до команди майстрів — івано-франківське “Прикарпаття”, у складі якого гравець того ж року дебютував у другій нижчій лізі чемпіонату СРСР.

Після розпаду Радянського Союзу Стахів продовжив виступати за івано-франківців, проте у першому чемпіонаті незалежної України жодного матчу не зіграв. У сезоні 1993/94 у складі “Прикарпаття” став переможцем першої ліги України. Загалом провів за прикарпатців 5 матчів у вищій лізі. Також грав за “Меховик” з Тисмениці, який був фарм-клубом “Прикарпаття”, у складі якого двічі ставав бронзовим призером другого дивізіону. Покинув команду 1997 року.

Другу половину 1997 року провів у “Торпедо” з Волзького, який виступав у Першій лізі ПФЛ Росії. Наступного року повернувся до України та став гравцем запорізького “Торпедо”, проте відіграв за команду лише 1 матч.

Протягом 1999 року виступав за кременчуцький “Кремень” у першій лізі. На початку 2000 грав у складі аматорської команди “Техно-Центр” з Рогатіна, а в другій половині року став гравцем кіровоградської “Зірки”. 2001 року футболіст перейшов у калуський “Лукор”, який став його останнім професійним клубом. Після завершення кар’єри грав за аматорські команди та Івано-Франківська та області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *