4 Липня, 2024
Спека до +32 та дощі з грозами: синоптики попередили про непросту погоду в неділю, 2 червня

Спека до +32 та дощі з грозами: синоптики попередили про непросту погоду в неділю, 2 червня

У вихідний українцям не обійтися без парасольки

Перший день літа розпочався для деяких українців зі спеки та грозових дощів, але вже 2 червня дощова погода зміститься вглиб країни та псуватиме періодичними дощами прогулянки у вихідний день мешканцям практично всієї країни. Про погодні примхи у неділю розповіли на сторінці Укргідрометцентру у Facebook.

Попри плани багатьох українців провести вихідний на повітрі, прогулюючись у парках чи на природі, погода цього дня внесе свої корективи та змусить українців взяти з собою парасольки або залишитися вдома.

Як повідомили в Укргідрометцентрі, 2 червня в Україні очікується хмарна погода, але час від часу з-за хмар показуватиметься сонце і нагадуватиме про свою присутність високою температурою повітря. Водночас, по всій території України, за винятком південно-східних регіонів, пройдуть короткочасні дощі, місцями – грози.

Вітер у неділю буде помірним, переважно південно-західним, з силою 7-12 м/с.

Найхолодніше в неділю буде на заході України: тут уже вночі очікується 10-15° вище за нуль, а вдень повітря прогріється до комфортних 21-26°.

На півночі країни, а також у Вінницькій та Черкаській областях вночі температура повітря коливатиметься в межах 13-18° тепла, а вдень стовпчики термометрів прогріються до 24-29°.

В решті областей України вночі прогнозується 13-18°, але вже вдень буде спекотно і трохи задушливо: очікується від 27° до 32° за Цельсієм.

Варто зазначити, що за прогнозами Укргідрометцентру в червні на українців чекає помірна літня погода із середньою температурою повітря на рівні 19 – 23 градусів, у гірських районах 16 – 19. Це на 1,5 – 2 градуси вище за норму.

Місячна кількість опадів очікується в межах 49 – 90 міліметрів, у Карпатах та місцями на Прикарпатті 117 – 171 міліметри, що також у межах норми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *