2 Липня, 2024
Стало відомо, скільки українцям доведеться платити за електрику з 1 червня: цифри вражають

Стало відомо, скільки українцям доведеться платити за електрику з 1 червня: цифри вражають

Українці мають пережити новий виток енергетичної кризи, тепер через економію електрики у зв’язку з її подорожчанням. З великою ймовірністю, з 1 червня електрика може подорожчати до безпрецедентних. 4,8 грн/кВт*год хоч раніше озвучували плани підвищення тарифів до 3,5-4 грн.

Про це повідомляється в публікації у Facebook першого заступника голови парламентського комітету з енергетики Олексія Кучеренка.

Подібне подорожчання електроенергії обернеться колосальним додатковим фінансовим навантаженням для населення: близько 65 мільярдів гривень на рік.

Левова частка цих коштів, а саме 70%, буде спрямована до “Енергоатому”. Ще 30% дістанеться “Укргідроенерго”. Однак, Кучеренко ставить під сумнів, що ця сума зможе допомогти відновленню зруйнованої енергетичної інфраструктури.

Крім цього, за джерелами РБК-Україна”, в уряді повертається практика різних тарифів, залежно від обсягів споживання.

Встановлений ліміт, не перевищуючи який українцям, можна платити за нижчою ставкою, а при виході за рамки – за підвищеним тарифом.

Якщо раніше цей пільговий поріг становив 250 кВт*год на місяць, то зараз, за ​​даними, його мають намір знизити до 100 кВт*год.

При тому що, згідно зі статистикою, середнє споживання електрики на сім’ю сягає 168 кВт*год. щомісяця, таким чином, переважна більшість домогосподарств опиниться в категорії надлімітних споживачів з усіма фінансовими наслідками.

Стрімке зростання цін на електроенергію загрожує мільйонам сімей масштабним скороченням енергоспоживання. Економія електрики ризикує стати вимушеним заходом за умов різкого підвищення тарифів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *