4 Липня, 2024
Стало вiдомо, коли cитуація зі cвітлом cтане ще гіpшою

Стало вiдомо, коли cитуація зі cвітлом cтане ще гіpшою

Відключення електроенергії можуть стати набагато тривалішими вже дуже скоро.

У липні цього року ситуація з відключенням електроенергії може стати ще гіршою – світла може не бути по 10 годин підряд.

І після цього у такому режимі українцям доведеться бути аж до вересня – лише тоді ситуація може покращитися, адже знову почнуть працювати два енергоблоки атомних електростанцій, які зараз перебувають у ремонті.

Про це розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у телеетері.

Він нагадав про заяви представників української влади про те, що ситуація зі світлом може стати ще критичнішою у липні.

“Тобто якщо у нас зараз з вами майже по 7 годин відключення, то, очевидно, ми будемо очікувати відключення у липні по 10 годин.

З чим це пов’язано? Це пов’язано з втратою генерації.

Якщо місяць тому Міненерго називало цифри 8 гігават втраченої маневрової потужності, то остання заява представників Євросоюзу, що Україна вже втратила 9,8 гігават потужності після останнього обстрілу потужностей гідроелектростанцій.

Тому у нас немає генерації, ми не можемо максимально покрити імпортом наші потреби”, – зазначив він.

Попенко наголосив, що станом на сьогодні склалася така ситуація, що просто в України фізично немає можливості покрити усі потреби в електроенергії.

“Ці два енергоблоки атомних станцій, які зараз поставили на ремонт, повернуться не раніше кінця серпня, тобто ситуація вирівняється десь на вересень.

Я думаю, у вересні ми навіть щось спробуємо більше дати у мережу, а до цього періоду ситуація не зміниться”, – зазначив голова Спілки споживачів комунальних послуг.

Дивіться відео з поясненням Попенка, коли ситуація зі світлом може ще більше погіршитися:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *