2 Липня, 2024
Стосується всіх мешканців сіл: стартує видача фіндопомоги – мінімум 13000 грн

Стосується всіх мешканців сіл: стартує видача фіндопомоги – мінімум 13000 грн

Уряд ухвалив рішення про виплату фіндопомоги деяким громадянам

Кабмін ухвалив рішення про надання грантової підтримки малим агровиробникам. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Залучені грантові кошти дозволять насамперед забезпечити фінансову підтримку аграріям, які мають у власності або користуванні до 120 га; містять до 100 корів або до 500 маткового поголів’я кіз або овець”, – йдеться у повідомленні.

За рахунок додатково спрямованих Мінагрополітики коштів сільгоспвиробник може отримати таку підтримку:

4000 грн на один гектар оброблюваних угідь;
7000 гривень на одну корову всіх напрямків продуктивності;
2000 грн на одну голову кіз чи овець.

Таким чином, за наявності хоча б одного гектара землі та мінімальної кількості худоби, українці можуть отримати фіндопомогу у розмірі 13 тисяч гривень. У Мінагрополітики додали, що заявки на отримання допомоги прийматимуть через Державний аграрний реєстр.

“Про початок прийому заявок буде повідомлено на сайті Мінагрополітики. Орієнтовно реєстрація розпочнеться наприкінці червня”, – наголошується у міністерстві.

Раніше портал “Стіна” повідомляв, що українців попередили про погіршення ситуації зі світлом – відключатимуть на 10 годин.

Нагадуємо, що бензин в Україні скоро подорожчає на 1,50 грн., а дизель на 1,85 грн. – це відбудеться в результаті підвищення акцизів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *