7 Липня, 2024
Стосується кожного чоловіка: Міноборони повідомили хороші новини – почалися зміни Screenshot

Стосується кожного чоловіка: Міноборони повідомили хороші новини – почалися зміни

Міністерство оборони України залишає своєчасність постачання харчування для військових в середині уваги. За словами заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, Державний оператор тилу вже розпочав тендерні процедури на друге півріччя 2024 року з цієї метою.

Особлива увага приділяється якості харчування, і вже частково змінено каталог продуктів разом з Державним оператором тилу. Додано важливі позиції, такі як крупи, рибні консерви та свіжа риба.

Про це повідомляє сайт Армія інформ.

“Ми встановили нові вимоги до продуктів для підвищення їх якості. Насамперед борошно, макаронні вироби, рибні консерви, ковбаса – всі ці продукти харчування мають бути тільки найвищої якості”, – підкреслив він.

Також буде врахована сезонність, зокрема, збільшення кількості свіжих фруктів. Багато консервованих фруктів будуть замінені на свіжі.

Усі постачальники визначаються через платформу Prozorro шляхом конкурентних торгів, з пріоритетом на ціну. Після визначення переможця укладається контракт з усіма необхідними вимогами. Жорстке контролювання дотримання умов контракту гарантується.

“Якщо постачальник не виконує свої зобов’язання за контрактом, угода з ним розривається, і накладаються штрафні санкції. Щоб уникнути маніпулювання каталогом і завищення цін на продукти харчування, Державний оператор тилу встановив граничні ціни”, – підсумував заступник міністра оборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *