7 Липня, 2024
Тарифи на газ, воду та тепло готуються підняти: як зміняться платіжки українців

Тарифи на газ, воду та тепло готуються підняти: як зміняться платіжки українців

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко повідомив про ймовірне збільшення вартості газу, тепла та гарячої води.

Про це Олег Попенко повідомив в ефірі українського політолога та журналіста Юрія Романенка.politeka.net

“Мені повідомили, що Кабмін і Нафтогаз планує підняти вартість газу та вартість тепла. Я до останнього не вірив, бо ж є мораторій на вартість тепла, на вартість гарячої води та на розподіл газу”, – повідомив Попенко.

Експерт додав, що підняти вартість газу планували ще минулого року, були такі розмови, що навесні піднімуть ціну, але є ухвала НКРЕКП, згідно з якою вартість газу продовжили до 1 квітня наступного року.

Попенко повідомив, що зараз активно працюють над тим, щоб паралельно підняти вартість тепла, гарячої води та газу.

“Вартість тепла підняти і гарячої води в середньому десь на 20% та вартість газу десь 20-25%. Якщо брати в чистих грошах, то зараз ми платимо 7 гривень 96 копійок за газ, а платитимемо десь 9 ,5 гривень”, – прогнозує експерт із ЖКГ.

За словами експерта, наразі невідомо для кого піднімуть вартість тепла та вартість гарячої води.

“Може бути так, що вони піднімуть його для водоканалів, для юридичних осіб, а для населення залишать, а можуть підняти і для населення. Принаймні обговорюється питання підняття тепла та газу, та гарячої води для населення. Тобто для всіх теплокомуненерго відповідно їхніх заявок просто затвердять нові тарифи або піднімуть їм вартість газу і дозволять піднімати тоді місцевій владі. Загалом, варіантів багато”, – резюмував Олег Попенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *