4 Липня, 2024
Термiново! Здорожчання скасовується. Щойно Кучеренко повідомив сталося

Термiново! Здорожчання скасовується. Щойно Кучеренко повідомив сталося

НОВІ ТАРИФИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ВІДТЕРМІНУВАЛИ – КУЧЕРЕНКО

Причини не включення проєкту у порядок денний урядовці не пояснили.

Рішення щодо встановлення нових тарифів на електроенергію для населення уряд не ухвалив.

“Сьогодні питання тарифів на електроенергію урядом не розглядалося — не було поставлено з голосу в порядок денний.

Хоча всі знали, що рішення має бути прийнято”, — повідомив Олексій Кучеренко, перший заступник голови комітету енергетики та ЖКП у Верховній Раді України.

На думку представника профільного комітету, це може пояснюватися непопулярністю такого рішення. “Зрозуміло, що це рішення мало кому подобається… Якщо уряд впевнений у своєму рішенні і воно є обґрунтованим та необхідним, то які можуть бути зволікання з його прийняттям?” — пише Олексій Кучеренко.

На думку одного з очільників комітету ВР, також причиною не ухвалення рішення може бути відсутність остаточного рішення від президентської вертикалі влади та невпевненість у прийнятті нового тарифу серед членів уряду.

Раніше Олексій Кучеренко підкреслював, що тариф на електроенергію для побутових споживачів має бути встановлений на рівні, який би покривав собівартість виробництва електроенергії.

Збитки від продажу електроенергії населенню, які не передбачені тарифом, компенсуються промисловістю, бізнесом, бюджетом, і ці витрати стають непомірними. Імовірно, що вартість тарифу має становити не менше собівартості виробництва електроенергії — 3,5 грн за кВт-г.
джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *