30 Червня, 2024
ТЦК прихопили Остапчука: але друзі з Ради витягли його навіть після проходження ВЛК – гримить скандал Screenshot

ТЦК прихопили Остапчука: але друзі з Ради витягли його навіть після проходження ВЛК – гримить скандал

Завдяки розповіді фронтмена українського інді-поп гурту Our Atlantic Віктора Байди стало відомо про скандальні подробиці проходження відомим телеведучим та шоуменом Володимиром Остапчуком ВЛК та про зв’язки, які допомогли йому уникнути мобілізації, пише Апостроф.

Віктор Байда зустрівся з Володимиром Остапчуком на ВЛК, яку він та інші чоловіки проходили в одній із столичних медустанов. Телеведучого супроводжували співробітники поліції, а сам він заходив до кабінетів фахівців позачергово.

Після проходження медкомісії всіх військовозобов’язаних разом із Остапчуком доправили до Шевченківського ТЦК, де чоловіків попередили, що додому вони вже не повернуться та будуть мобілізовані. За словами Віктора Байди Володимир Остапчук телефоном повідомив свого приятеля з ВР про те, що відбувається, внаслідок чого йому вдалося отримати відстрочку

“О 23:00 ми вже всі сиділи в автобусі в очікуванні, коли нас відвезуть до розподільчого пункту на ДВРЗ, все, окрім Володимира Остапчука. Вже в казармі я дізнався від хлопця, який був у нашій групі мобілізованих, що перед від’їздом на ДВРЗ він зателефонував другові до Верховної Ради і йому дали відстрочку на місяць. За словами хлопця (прізвище та ім’я називати не буду) він дізнався про це від самого Остапчука, коли той спілкувався з представниками поліції та ТЦК”,- поділився Виктор Байда.

Фронтмен гурту Our Atlantic обурюється, що шоумен мав бути мобілізованим, як і решта військовозобов’язаних чоловіків.

“Чим Володимир Остапчук кращий за інших громадян України, які, незважаючи на жорстокий та неправомірний метод мобілізації, все одно готові захищати Україну від ворога?”, – зазначив Віктор Байда.

Водночас сам Володимир Остапчук прокоментував ситуацію в Instagram, наголосивши, що був змушений звернутися за допомогою.

“18 травня мені дали повістку на оновлення даних представники Шевченківського ТЦК. Через кілька днів я прийшов, але мені сказали, що треба йти за місцем прописки у Подільське. Я ходив туди, але через черги не міг потрапити і тому зателефонував до поліції, щоб запитати, що робити, бо термін, за який я мав стати на облік, спливає. Вони сказали, що треба пройти у Шевченківському, щоб зафіксувати, що я виконав усе, а потім перепройти у Подільському. Прописаний я в Подільському районі, тому зараз мене перенаправили до Подільського ТЦК, і всю цю процедуру я проходжу заново”, – розповів Володимир Остапчук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *