4 Липня, 2024
Україна повернула з полону 90 захисників (фото, відео)

Україна повернула з полону 90 захисників (фото, відео)

У Офісі президента заявили, що чекають на продовження цього процесу вже найближчим часом.

У вівторок, 25 червня, з російського полону повернули 90 українських військовослужбовців.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі. За його словами, з полону визволили воїнів Національної гвардії, Військово-морських сил, армії, територіальної борони та прикордонної служби.

“Ті, хто захищали Маріуполь. Ті, хто захищали ЧАЕС. Ті, хто були на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках. Пам’ятаємо про всіх наших людей у російському полоні. Продовжуємо роботу задля звільнення кожного й кожної”, – написав він.

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що серед військових 52 оборонці “Аз0всталі” та полонені з Чорнобильської атомної електростанції. “Найближчим часом чекаємо на продовження. Це важливий обмін. Ключове для нас – повернути всіх наших людей додому. Щоб кожен військовий обійняв рідних, ступив на рідну землю, дихав вільним повітрям. Задача від Президента – повернути всіх. Дякую нашій команді за роботу. Вдячний ОАЕ за сприяння обміну”, – йдеться у повідомленні.

У російському Міністерстві оборони заявили, що обмін пройшов за формулою “90 на 90”, посередником виступили Об’єднані Арабські Емірати.

Обмін полоненими

Як відомо, раніше Папа Римський Франциск закликав Україну та Росію провести обмін полоненими у форматі “всіх на всіх”. Очільник української розвідки Кирило Буданов сказав, що Україна виступає лише “за”, але російська сторона не зацікавлена у цьому.

Нещодавно Координаційній штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляв, що наразі у російському полоні залишаються 403 українських жінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *