7 Липня, 2024
Україну завтра заливатимуть дощі з грозами: негода обмине лише кілька областей

Україну завтра заливатимуть дощі з грозами: негода обмине лише кілька областей

У суботу, 8 червня, опади у вигляді дощів, місцями сильних, очікуються у більшості регіонів країни.

Наступної ночі зливи з грозами пройдуть у західних та північних областях України, а ось вдень у суботу негода накриє більшість регіонів країни, лише на сході утримається суха погода.

Таким прогнозом поділився народний синоптик Станіслав Щедрін на своїй мандрівниці у Facebook.

“У ніч на 8 червня у західних та північних областях, вдень 8 числа по всій Україні, за винятком сходу, очікуються зливи з грозами, місцями можливі сильні зливи, град та шквали”– Сказано в повідомленні

Подібний прогноз на завтрашній день дають та синоптики Укргідрометцентру. За їхніми словами, дощі у суботу обійдуть стороною лише східні області та Крим. У центрі та більшості південних областей місцями град та шквалистий вітер 15-20 м/с.

Температура повітря вночі становитиме +13…19 градусів, удень +22…27, на півдні та сході до +31.

У неділю та понеділок (9-10 червня) короткочасні дощі з грозами пройдуть на заході, півночі та в центральних областях. У Карпатському регіоні вдень 10 червня місцями невеликі дощі. Температура повітря в нічний годинник +17…22, вдень +28…34. У Карпатах у ці температури повітря буде на 2-4 градуси менше, ніж у решті регіонів країни.

Метеоролог Ігор Кібальчич, слова якого наводить Meteoprogуточнює, що переважно дощова погода, яка очікується найближчими вихідними, буде зумовлена ​​областю зниженого атмосферного тиску, а також фронтами оклюзії та лініями нестійкості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *