4 Липня, 2024
Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червня

Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червня

Споживачам пояснили, що новий платіж запроваджується відповідно до чинного законодавства

Деяким українцям доведеться віддавати більше грошей за житлово-комунальні послуги. Вже з 1 червня споживачі почнуть отримувати рахунки, до яких буде включено новий платіж. znaj.ua

Це нововведення торкнеться всіх категорій споживачів води у місті Боярка, що на Київщині. Про це повідомляється на офіційному сайті місцевого водоканалу.

Комунальне підприємство оголосило, що із 1 червня споживачам встановлять плату за абонентське обслуговування. Тобто крім оплати фактично спожитої води доведеться сплачувати додатковий рахунок.

“Плата за абонентське обслуговування виставлятиметься як окремий платіж, нараховуватиметься у фіксованому розмірі з розрахунку на один особовий рахунок, незалежно від кількості мешканців у помешканні та спожитої води“, – пояснили у водоканалі.

Плата за абонентське обслуговування складе:

централізоване водопостачання – 23,93 гривні на місяць з ПДВ;

централізоване водовідведення – 28,76 гривні на місяць з ПДВ;

разом тариф складе – 52,69 гривні на місяць.

Фахівці водоканалу заявили, що новий платіж запроваджено відповідно до чинного законодавства. Також додали, що до тарифів на водопостачання та каналізацію не включено витрати, які закладені у структуру ціни за абонентське обслуговування.

Читайте більше: https://merezha.co/ukrayintsyam-gotuyut-novyj-komunalnyj-platizh-za-shho-dovedetsya-doplachuvaty-z-1-chervnya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *