7 Липня, 2024
Українців чекає 34-градусна спека: де вдарить у першу чергу

Українців чекає 34-градусна спека: де вдарить у першу чергу

Синоптики попереджають про надзвичайно високі температури, які вже на носі

За даними синоптиків, на початку червня в Україні очікується надзвичайно спекотний період. Прогнози вказують на те, що 4 червня температура повітря у центральних і південних регіонах країни може піднятися аж до рекордних +34 градусів.

Це означає, що люди в цих областях повинні бути особливо обережними та вживати заходів для запобігання теплового удару та перегріву.

Не менш схоже на зимню казку виглядає прогноз для Криму, Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської, Ніколаївської, Одеської, Дніпропетровської та частково Полтавської областей, де також передбачається спека до +34 градусів. Саме час налаштувати кондиціонери та приховатися від палячого сонця!

У Харківській, Черкаській та Кіровоградській областях ситуація не настільки критична, але і тут градусні коливання від +28 до +31 градуса надзвичайно високі, що потребують пильності.

Сумська область може насолоджуватися трохи більшою прохолодою, але навіть тут варто бути підготовленим до температурних стрибків від +20 до +25 градусів.

На заході та півночі країни, зокрема, у Львівській, Рівненській, Волинській та Житомирській областях, температура збережеться на рівні від +16 до +20 градусів. В Чернівецькій та Тернопільській областях трохи прохолодніше, але і тут можна очікувати спеку до +17 градусів.

Найбільшою прохолодою знаменується Івано-Франківська область та Карпати, де температура повітря може сягати лише +11 до +13 градусів. Це може бути справжнім врятованим для тих, хто не переносить жару, але навіть тут слід бути обережним та залишатися гідра тованим, особливо якщо ви збираєтесь на гірський похід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *