7 Липня, 2024
Українці можуть оформити світло по 2,16 грн за кВт: ціна буде постійною

Українці можуть оформити світло по 2,16 грн за кВт: ціна буде постійною

В Україні з настанням літа зросла і ціна на електроенергію. Тепер українцям доводиться платити майже вдвічі звичайного. Однак, можна знизити цю ціну до 2,16 гривні за кВт-год. Про це повідомляє інформаційний портал PMG.ua.

Щоб зекономити трохи на електроенергії, можна використовувати двозонний лічильник обліку та скористатися нічним тарифом на електроенергію, що діє з 23:00 до 7:00.

Як ми знаємо, з 1 червня тариф на електроенергію для населення становить 4,32 грн/кВт-год. Згідно з обіцянкою уряду, така ціна буде щонайменше до квітня наступного року.

Водночас українці, які використовують двозонні лічильники, платитимуть інакше. Вдень їхній тариф загальний, а от уночі знижується на 50%. Тобто в період з 23:00 до 7:00 становить 2,16 грн/кВт-година. Є ще тризонний лічильник, але там тариф у піковий годинник навантаження становить ще більше – 6,48 грн/кВт-година.

Двозонні лічильники дозволяють заощадити, але в період дії графіків відключень світла це навряд чи вдасться зробити повною мірою. Адже зараз саме ввечері та вночі відключення більше. У деяких чергах електроенергія відсутня по 4 години поспіль.

Варто нагадати, що згідно з розпорядженням «Укренерго», до 15 години графіки скасували. Водночас увечері відключення стали тривалішими.

Нещодавно ми розповідали, що українцям розповіли, яка реальна вартість одного кВт електроенергії на АЕС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *