7 Липня, 2024
Укpаїну облетіла новина пpо випадок, який тpапився на одному з блокпоcтів на Закаpпатті. В ТЦК пpокоментували cкандал Screenshot

Укpаїну облетіла новина пpо випадок, який тpапився на одному з блокпоcтів на Закаpпатті. В ТЦК пpокоментували cкандал

На Закарпатті розгорівся черговий скандал, пов’язаний із роботою ТЦК та СП.

Про випадок, який трапився в області 29 травня, розповів громадський діяч і правозахисник Дмитро Шерембей.

За його словами, на блокпосту в Нижніх Воротах працівники ТЦК зупинили 23-річного водія вантажівки.

«Співробітники Мукачівського ТЦК зупинили фуру з ліками і почали перевірку 23-річного водія.

Він повідомив, що везе ліки, при транспортуванні яких має бути збережено холодовий ланцюг, щоб препарати не зіпсувались. Була зірвана поставка необхідних ліків для людей з ВІЛ», — зазначив Дмитро Шермбей.

Як наслідок, за словами правозахисника, 29 травня вантаж ліків не доїхав до місця призначення.

«За 4 години, під конвоєм, водія змусили пройти ВЛК і вручили повістку з вимогою явитись з речами в військомат на наступний день. Хлопцю 23 роки, він не підлягає мобілізації, — додав Шерембей. — Після проходження примусових процесів в ТЦК, водій був змушений повернутись у Київ, ліки не потрапили у місце призначення».

За словами правозахисника, понад 6 годин лікарські засоби знаходились в машині без водія.

Якби в машині не було достатньо пального для підтримки температурного режиму, або виник збій, і, до прикладу, це були б реагенти або ліки, які потребують замороження, — вантаж було б повністю зіпсовано.

Закарпатський ОТЦК та СП озвучив свою позицію щодо цього інциденту. Там підтвердили, що у Нижніх Воротах зупинили вантажівку, за кермом якої був громадянин, який не мав при собі військово-облікових документів.

«Нагадуємо, що згідно чинного законодавства чоловіки від 18 до 60 років повинні при собі мати військово-облікові документи, — наголосили в Закарпатському ОТЦК та СП. — Спільною групою оповіщення, яка складається з представників національної поліції та територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, громадянин був доставлений до Мукачівського РТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних».

Перевіривши усі факти, хлопцю виписали повістку за місцем проживання. «Не вперше ми вимушені нагадати логістичним компаніям та автоперевізникам відповідальніше ставитися до військового обліку своїх працівників», — заявили в Закарпатському ОТЦК та СП.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *