7 Липня, 2024
У Польщі зробили нову заяву про українців, які підлягають мобілізації

У Польщі зробили нову заяву про українців, які підлягають мобілізації

Польща готова тренувати українців, які мешкають у цій країні.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна планує тренувати український підрозділ з громадян цієї України, які проживають у Польщі та підлягають призову в українську армію. tsn.ua

Про це він сказав 31 травня під час візиту до Праги, пише польське видання РАР.

Сікорський взяв участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країни НАТО. Він зазначив, що Польща готова тренувати українців, які живуть у цій країні та підлягають призову до армії.

“Польща розглядала український запит щодо навчання, але ми прийшли до висновку, що було б і безпечніше, і ефективніше підготувати український підрозділ, сформований з українців у Польщі, які підлягають призову в українську армію, і що це був би просто більш ефективний спосіб допомогти Україні”, – заявив Сікорський.

Польські видання також пишуть, що їхня країна готова до підписання безпекової угоди з Україною.

За словами глави польської дипломатії, переговори в Празі наблизили до вироблення важливих рішень, серед яких “посилення меседжу про майбутнє членство України в Альянсі та створення механізму фінансової підтримки оборони України в розмірі близько 40 мільярдів доларів на рік. Половину цієї суми мають внести Сполучені Штати”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *