Цей чудовий рецепт виручав мене не один раз, пампушки ніжні і м’які, дуже смачні! Навіть не дивлячись на те, що в їх складі немає ні молока, ні яєць, це просто знахідка! Малюкам алергікам сміливо пропонуйте, ці ласощі їм сподобаються. Закінчився хліб? Спечіть солоних пампушок, а під час смаження киньте в масло зубчик-другий часнику, ніхто не відмовиться від такої пампушки!
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 400 грам
- Тепла вода – 200 мілілітрів
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ст. ложка (без гірки)
- Цукор – 2 ст. ложки
- Сіль – 1 щіпка
- Рослинна олія – 8 ст. ложок (4 ст. л. в тісто, 4 ст. л. для смаження)
- Цукрова пудра – 2 ст. ложки (для прикраси)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Просіяти добре борошно, додайте цукор, щіпку солі, швидкодіючі дріжджі.
3. Влийте теплу воду (38-39 градусів), рослинне масло.
4. Ложкою почніть замішувати тісто.
5. Перейдіть на стіл, домісіть тісто 5-6 хвилин, щоб утворився м’який і пружний колобочок. Покладіть його в миску і накрийте серветкою сухий. Поставте в тепле місце на 30-40 хвилин. Я ставлю в духовку, попередньо прогріту до 40 градусів.
6. Притрусити стіл борошном, качалкою розкачати тісто товщиною близько 1 см. Надайте форму пампушками, я це роблю формочками для печива або стаканом. Намагайтеся відразу прибрати зайве тісто, інакше прилипають фігурки, це все-таки дріжджове тісто!
7. Розігрійте сковороду з ложкою-двома рослинного масла, покладіть пампушки, вогонь мінімальний.
Можна прикрити кришкою, краще будуть рости пампушки.
8. Коли утворюється золотава скоринка, переверніть на інший бік і обсмажте. Дивіться, як вони підросли!
9. Зніміть пампушки, покладіть на тарілочку і притрусіть цукровою пудрою. Пригощайтеся!
10. З даної кількості тіста у мене вийшло дві повні тарілочки з гіркою! Приємного!
Порада: тісто на пампушки можна зробити з яйцями, але тоді вони будуть дещо жорстким і швидко зачерствіють. Додавайте в воду для тіста не тільки сіль (цукор) або спеції – в ньому прекрасно будуть себе почувати сухофрукти і тонкі смужки овочів.