4 Липня, 2024
Черник попередив українців про серйозну небезпеку, посилаючись на заяви Путіна: “Якщо вони наважаться”

Черник попередив українців про серйозну небезпеку, посилаючись на заяви Путіна: “Якщо вони наважаться”

Військовий експерт Петро Черник припустив, що у Росії можуть оголосити загальну мобілізацію.

Якщо росіяни не лише поповнюватимуть свої втрати, а й збільшуватимуть кількість живої сили на фронті, то це стане великою проблемою для сил оборони України, повідомив Петро Черник. Коли Путін відкрито говорив про втрати, це могло бути етапом підготовки російського суспільства до проведення великої мобілізації.

Інтерв’ю Петра Чорниця для Даші Щасливої ​​можна переглянути на каналі YouTube.

Військовий експерт навів для порівняння цифри російських втрат в Україні за місяць та СРСР за всю війну в Афганістані: “Дійсно, 32 тис. людей вони постійно заміщали, але я наголошую, заміщали”. У травні ми поставили абсолютний рекорд: знищили майже 39 тис. особового складу на місяць, а це дуже багато. Нагадаю, що за всі десять років війни в Афганістані втрати становили 15.5 тис. живої сили.“.

Після цього Петро Черник попередив про небезпеку, що насувається на Україну: “У тому, що Путін сказав про втрати, я бачу небезпеку, при чому дуже серйозну. Чому? Вони почали підготовку громадської думки до потенційно великої мобілізації за принципом “вставай, величезна країна”. Якщо вони зважаться на цей крок і почнуть мобілізувати до 60 тис. особового складу на місяць, то це велика для нас небезпека, тому що загальний мобілізаційний потенціал РФ складає близько 3 млн. чоловіків, а є експерти, які стверджують, що є всі 7 млн.“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *