7 Липня, 2024
Швидше, ніж усі думали: стало відомо, коли F-16 прибудуть до України – вже зовсім скоро Screenshot

Швидше, ніж усі думали: стало відомо, коли F-16 прибудуть до України – вже зовсім скоро

Незабаром в Україну прибудуть довгоочікувані винищувачі четвертого покоління F-16, які західні партнери мають передати нашій країні. Повідомляється, що до появи у нас перших винищувачів залишилося лише кілька тижнів, пише Уніан.

Як раніше повідомляли у Повітряних силах Збройних сил України, українські пілоти продовжують освоювати нюанси управління винищувачами за кордоном та деякі з них уже завершують програму навчання. Незабаром вони зможуть продемонструвати свої навички на американських винищувачах F-16, які скоро з’являться в Україні.

Так, згідно з повідомленням британської газети Evening Standard, західні партнери нададуть Україні перші F-16, які допоможуть захищати нашу країну від агресора протягом найближчих тижнів.

“Перші винищувачі F-16, які будуть поставлені із Заходу, прибудуть до України протягом кількох тижнів”, – повідомляють у виданні.

Також уточнюється, що перші винищувачі четвертого покоління F-16 мають з’явитись в Україні у червні-липні. Хто саме із західних партнерів надасть військову техніку, не повідомляється.

Варто зазначити, що до міжнародної авіаційної коаліції входять Бельгія, Данія, Канада, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Сполучене Королівство та Швеція. З них дали обіцянку передати Україні винищувачі три держави: Нідерланди – 24 літаки, Данія – 19, та Норвегія, де не уточнили точну кількість винищувачів. Крім того, обіцянку надати F-16 для України дали в Бельгії в рамках 25-го пакету військової допомоги для нашої держави.

Офіційної інформації про терміни постачання винищувачів та їх кількість не розголошують із міркувань безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *