7 Липня, 2024
Штрафи та громадські роботи: Рада запровадила нове покарання, скільки доведеться платити за образливі повідомлення

Штрафи та громадські роботи: Рада запровадила нове покарання, скільки доведеться платити за образливі повідомлення

Згідно з новим законом, за відправлення образливих повідомлень передбачено штраф, народ уже охрестив цей захід як “штраф за нюдси та дuкпіки”.

Верховна Рада ухвалила законодавчі зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, додаючи статті, що визначають сексуальне домогання та насильство за ознакою статі. Згідно з новим законом, за відправлення образливих сек*суальних повідомлень передбачено штраф до 2720 гривень, народ вже охрестив цю міру як “штраф за нюдси та дікпіки”.

Окрім того, закон вводить чітке визначення домагання і встановлює адміністративну відповідальність за це.

Згідно з нововведеною статтею 173-6 КУпАП, насильство за ознакою статі, яке включає умисні дії або бездіяльність фізичного, психологічного чи економічного характеру проти особи, зумовлені її статтю або стере0типними уявленнями про соціальні ролі жінок і чоловіків, може завдати шкоди фізичному або психічному здоров’ю потерпілого без спричинення тілесних ушкоджень.

Такі дії караються штрафом від 1 700 до 3 400 гривень, громадськими роботами від 20 до 40 годин або виправними роботами до одного місяця з утриманням 20% заробітку.

За новою статтею 173-7 КУпАП, сек*суальне домагання визначається як умисні образливі або принизливі дії сек*суального характеру, вчинені проти волі особи. Ці дії можуть бути виражені вербально або невербально, включно з жестами чи мовою тіла, а також через електронні засоби комунікації, наприклад, через повідомлення у соціальних мережах.

Покарання за такі дії передбачає штраф від 1 360 до 2 720 гривень, виконання громадських робіт від 20 до 40 годин, або виправні роботи на строк до одного місяця із відрахуванням 20% заробітку.

Джерело: Судово-юридична газета.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *