7 Липня, 2024
Ще трохи потрібно потерпіти: графіки відключень стануть майже непомітними – добрі новини для всіх

Ще трохи потрібно потерпіти: графіки відключень стануть майже непомітними – добрі новини для всіх

Графіки відключень стануть майже непомітними

В мережі з’явилась важлива інформація відносно тривалості графіків відключення світла.

Так от, як повідомили в даному матеріалі, що:

«Графіки не зникнуть, але стануть м’якші по всій енергосистемі»: Очікуєм протягом кількох днів в роботі блок на АЕС — це тимчасово покращить ситуацію, — «Укренерго»

В компанії очікують запуск в ніч з п’ятниці на суботу. Додатковий блок на АЕС на два тижні дасть приємну приварку до потужності, якою ми володіємо по всій енергосистемі.

Також на сайті Укренерго повідомили наступне:

“Зараз ми маємо абсолютно безпрецедентні масштаби руйнувань енергосистеми. Про це в ефірі ток-шоу «Українська правда» заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, найбільш критична ситуація склалась на теплових електростанціях та ГЕС.”

«Це не означає, що всі ті енергоблоки, які зараз не працюють, знищені назавжди. Але конкретно в цьому моменті – у нас дійсно історичний рекорд того, наскільки низька потужність на теплових електростанціях. На гідроелектростанціях – масштаб теж глобальний цих пошкоджень. Можна сказати, що немає практично жодної гідроелектростанції, яка не була ушкоджена. Ми маємо справу з абсолютно безпрецедентним масштабом руйнувань. І ті дефіцити, які ми зараз маємо в енергосистемі, які навіть не перекриваються досить потужним імпортом, який заходить з Європи в Україну, це якраз наслідок цих руйнувань, на превеликий жаль. І погана новина у тому, що швидко відновити ці пошкоджені електростанції технічно неможливо. На це потрібен час: тижні, частіше – місяці, подекуди – роки», – зазначив Володимир Кудрицький.

Також у ток-шоу йшлося про:
– те, як довго триватимуть планові відключення електроенергії і чому доводиться застосовувати аварійні;
– те, як визначаються ліміти енергоспоживання для областей;
– ситуацію в енергетиці упродовж літа і взимку;
– те, чи всі пошкоджені електростанції треба відновлювати і що таке розподілена генерація;
– те, як «Укренерго» планує вирішити боргову кризу на енергоринку.

З повною версією програми можна ознайомитись за посиланням:

Завтра електрохарчування може побільшати. Вночі вийде додатковий блок на АЕС, що ненадовго покращить ситуацію в енергосистемі.

“Ми очікуємо, що в ніч із п’ятниці на суботу вийде в роботу додатковий блок на АЕС, і це на два тижні дасть приємну надбавку до потужності. Графіки не зникнуть, але стануть м’якшими по всій енергосистемі”, – сказав глава “Укренерго” Кудрицький.

Із введенням у роботу енергоблоку областям буде легше дотримуватися лімітів. Але це покращення буде тимчасовим, оскільки попереду – липень, і висока температура впливатиме на навантаження в енергосистемі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *