7 Липня, 2024
Що тепер буде з вашою субсидією: українцям розповіли, до чого готуватись після підвищення тарифів на світло Screenshot

Що тепер буде з вашою субсидією: українцям розповіли, до чого готуватись після підвищення тарифів на світло

У Мінсоцполітики радять звернутися до ПФУ

Після того, як в уряді заявили про підвищення тарифу на електроенергію до 4,32 грн/кВт, багато українців стурбувалися питанням про призначення субсидій. У Мінсоцполітики розповіли, як позначиться зростання вартості послуги електропостачання на компенсації за комуналкою. Про це пише портал finance.ua.

Як заявила перший заступник міністра соціальної політики Дар’я Марчак, підвищення тарифів на світ не вплине на механізм призначення субсидій для вразливих категорій населення, оскільки у держбюджеті закладено кошти на виплати для всіх сімей, які потребують допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг.

“Про підвищення тарифів і субсидій хочу всіх заспокоїти, тому що механізм субсидій працює так, що якщо тариф підвищується, а ваша сім’я отримує субсидію, то субсидія вам буде перерахована автоматично. Вже з січня 2023 року у нас субсидії повністю цифровізовані. Нарахування виплат здійснює Пенсійний фонд, який має дуже потужну ІТ-систему. Якщо тарифи будуть підвищені, то для всіх тих сімей, які мають субсидії сьогодні, ми самі автоматично ці субсидії перерахуємо.

Також вона порадила сім’ям, які після підвищення тарифів на комунальні послуги відчули надмірне навантаження на сімейний бюджет, звернутися до органів Пенсійного фонду України навіть якщо вони раніше не отримували субсидію від держави.

Для призначення субсидії потрібно буде скористатися доступним сервісом, яким складається спрощена заява на надання субсидії.

“Розроблені зручні інструменти — це так звана спрощена заява на субсидію. Заходьте на сайт „Дія“ або на сайт Пенсійного фонду, потім до електронного кабінету, де онлайн можна подати коротку заяву. Решту ми зробимо самі як держава. І ми призначатимемо субсидії всім , хто їх потребує”,- наголосила представник Мінсоцполітики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *