14 Серпня, 2024
Що треба додати у воду під час варіння яєць, щоб шкаралупа злітала сама Screenshot

Що треба додати у воду під час варіння яєць, щоб шкаралупа злітала сама

Як правильно вартити яйця, щоб шкаралупа легко чистилася.

Іноді буває досить складно почистити яйця, бо білок прилипає до шкаралупи і вони повністю втрачають свій привабливий вигляд. Втім, вирішити цю проблему досить просто, лише треба додати один інгредієнт у воду, тоді шкаралупа сама злітатиме з них. Розповідаємо, чому яйця можуть іноді погано чиститися, як вирішити це питання. tsn.ua

Чому варені яйця погано чистяться

Яйця занадто свіжі. У яєць, які пролежали хоча б тиждень, білок підсихає, тому під шкаралупою з’являється більше повітря. А під час варіння у цьому повітряному просторі збирається пара, яка не дає білкові прилипати до шкаралупи. Якщо продукт свіжий, то повітря у повітряній камері практично немає.

Холодна вода. Якщо яйця класти у дуже холодну воду, їхнє нагрівання йде занадто повільно, тому білок прилипає до шкаралупи.

Якщо чистите гарячі яйця, тоді білок прилипатиме до шкаралупи, треба зачекати, поки вони повністю охолонуть.

Починаєте чистити з гострого кінця. У тупому кінці яйця розташована повітряна камера, тому треба починати чистити саме з цього боку, а не з гострого.

Яйця зберігаються у дуже холодному місці. Якщо продукт перемерзає, він дуже погано чиститься, оскільки білок прилипає до шкаралупи.

Що додати у воду під час варіння яєць, щоб вони добре чистилися

Аби яйця рівномірно зварилися та добре чистилися, їх варто правильно готувати. Спочатку треба налити в каструлю холодну воду й обережно покласти туди яйця. Вони повинні бути повністю покриті водою. Не слід одразу ставити каструлю на плиту, нехай яйця побудуть у холодній воді упродовж 10 хвилин.

У процесі варіння треба додати пів столової ложки солі і після закипання зменшити вогонь. Через п’ять хвилин вимкніть вогонь і дайте яйцям постояти ще кілька хвилин у гарячій воді. Налийте в окремий посуд холодної води, додайте столову ложку звичайного оцту й акуратно опустіть туди яйця. Коли вони повністю охолонуть, можете ставати до очищення, шкаралупа сама злітатиме з них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *