7 Липня, 2024
Що cтало пpичиною смерті 5-pічного хлoпчика після видалення зyбів: розкрито подpобиці Screenshot

Що cтало пpичиною смерті 5-pічного хлoпчика після видалення зyбів: розкрито подpобиці

Лікарі клініки, які видаляли хлопчику молочні зуби під загальним наркозом, не мали спеціального сертифікату на дитячу стоматологію.

Лікарі приватної стоматологічної клініки Ori-Dent у Львові не мали відповідної кваліфікації, проводячи операцію з видалення молочних зубів під загальним наркозом 5-річному Велесу Пашнику, через що він впав у кому та через місяць помер у реанімації.

До такого висновку дійшла клініко-експертна комісія департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА на засіданні, повідомляє Zaxid.net.

За словами голови клініко-експертної комісії (КЕК), заступника директора департаменту Володимира Чорнія, на засіданні були присутні батько хлопчика, адвокати, представники закладів охорони здоров’я, а також стоматолог та анестезіолог приватної клініки – усі, хто був дотичний до трагедії.

Заслухавши протокол надання медичної допомоги, висновок експерта, комісія встановила, що стоматолог та анестезіолог приватної клініки надавали медичну допомогу дитині, не маючи відповідної кваліфікації.

“Виявлені значні недоліки під час надання медичної допомоги Велесу. Основне те, що лікарі – анестезіолог і стоматолог – не мали відповідної кваліфікації, щоб надавати дитині таку допомогу.

У них би мала бути дитяча стоматологія і дитяча анестезіологія, а була доросла стоматологія і доросла анестезіологія. Вони не мали спеціального сертифікату для лікування дітей”, – заявив Чорній.

Він зазначив, шо рішення комісії зараз технічно доопрацьовується і буде підписано найближчим часом. Її висновок береться до уваги під час розслідування кримінального провадження.

Батько хлопчика Віктор Пашник розповів, що на засіданні були стоматологиня Вікторія Карнаухова та анестезіологиня Ірина Пода, які проводили видалення молочних зубів Велесу під загальним наркозом, директор клініки Роман Онисько не прийшов.

“Так легковажно віднестись до людського життя, до дитячого життя, як ці молоді лікарки… Чи це час такий, чи люди такі, чи освіта в них така… У них не було анестезіологічної медсестри, не було сертифікатів на роботу з дітьми, у лікаря-стоматолога не було ліцензії на дитячу стоматологію та хірургічної ліцензії, бо це вже хірургія під анестезією”, – каже Віктор Пашник.

Смерть 5-річного хлопчика у Львові після візиту до стоматолога – деталі

Торік у грудні у львівській приватній стоматологічній клініці Ori-Dent впав у кому 5-річний син музиканта Віктора Пашника Велес.

Дитині вирішили видалити зуби під загальним наркозом. Під час операції у хлопчика зупинилося серце, його госпіталізували до реанімації.

Лікарі констатували смерть мозку. Дитина померла 13 січня.

Поліція відкрила кримінальне провадження через неналежне виконання лікарями своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *