7 Липня, 2024
“Якщо Росія не погодиться, ми змусимо її здатися”, – Мелоні висунула ультиматум Москві Screenshot

“Якщо Росія не погодиться, ми змусимо її здатися”, – Мелоні висунула ультиматум Москві

Міжнародна спільнота має сформувати мінімальні умови, на яких може бути укладений мир.

Глава італійського уряду Джорджа Мелоні зробила Заява про те, що для захисту України у конфлікті з Росією міжнародне співтовариство має поєднати свої зусилля. Більше того, якщо Москва із цим не погодиться, її змусять здатися. Про це італійський прем’єр заявила в ході Саміту миру, що проходить у Швейцарії.

“Захищати Україну – це об’єднати всі зусилля міжнародної спільноти для її захисту. Якщо Росія не погодиться, ми змусимо її здатися”, – наголосила вона.

Вона зауважила, що потрібно встановити мінімальні умови для мирної дискусії, однак світ не означає, що Київ має здатися, як вважає Путін.

Політичні оглядачі зазначають, що заява Мелоні стало різким висловлюванням іноземного політика на адресу Росії під час саміту. Більше того, позиція Заходу стає дедалі жорсткішою щодо Москви на тлі агресивної риторики Путіна.

Також політологи наголошують, що принц Саудівської Аравії Фейсал раптово продовжив своє перебування у Бюргенштоку. Присутність Саудівської Аравії має велике значення, оскільки, мабуть, там передбачається провести наступну конференцію. Саудівці не розкривають своїх карт, але їх обходжують Україна та західні прихильники Києва. Невідомо, що спонукало принца Фейсала продовжити своє перебування у Швейцарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *