4 Липня, 2024
Істоpичний момент! США i Укpаїна, угода про гаpантії безпеки: Блінкен pозкрив зміcт дoкумента Screenshot

Істоpичний момент! США i Укpаїна, угода про гаpантії безпеки: Блінкен pозкрив зміcт дoкумента

Сполучені Штати та Україна хочуть укласти угоду про гарантії безпеки терміном на 10 років.

Цей документ буде спрямований на підтримку української безпеки та зміцнення військово-промислового комплексу нашої держави.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен розповів у своїй промові перед студентами Київського політехнічного інституту.

Він також зазначив, що США матимуть підтримувати Україну озброєнням, передає 24 Канал.

Блінкен розповів зміст угоди про безпеку між США й Україною

Головний американський дипломат зазначив, що в угоді про гарантії безпеки, розрахованій на 10 років, США підтримуватимуть українську безпеку й оборону за цілим спектром військових можливостей. Зокрема, це стосуватиметься надання допомоги від ППО та дронів і до розмінування.

Держсекретар США підтвердив, що у разі нападу на Україну з боку pосії або будь-якого іншого агресора, Сполучені Штати швидко взаємодіятимуть з українськими посадовцями, щоб розробити стратегію захисту від цієї загрози.

Блінкен також сказав, що двостороння угода зі Сполученими Штатами спрямована на підтримку української оборонної промисловості.

Документ буде спрямований на посилення потенціалу України у виробництві артилерійських снарядів, систем протиповітряної оборони та інших важливих видів озброєнь.

Нагадаємо також , що Україна тисне на Білий дім, щоб скасувати табу на використання американської зброї для ударів по Росії, – пише Politico.

Цього тижня група українських депутатів у Вашингтоні, щоб заручитися допомогою Конгресу щодо цього. Заборону на використання зброї великої дальності називають однією з причин, яка завадила зупинити наступ на Харківщині.

“Ми бачили, як їхні військові сиділи за один-два кілометри від кордону всередині Росії, і ми нічого не могли з цим вдіяти”, — заявила і інтерв’ю голова спецкомісії ВР Олександра Устинова.

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *