Морква – це насамперед овоч, а потім уже джерело вітамінів, поживних речовин і взагалі – кулінарний інгредієнт.
Тому багато хто помилково вважає, що овоч не повинен бути особливо солодким – не варення ж із коренеплодів варити. І дарма.
Наприклад, з моркви можна приготувати відмінне пюре або сік, що незамінні у дитячому та дієтичному харчуванні.
Отже, якщо сподобалася ідея виростити солодку та соковиту моркву, то збережіть рецепт живильного підживлення.
Чим підживити моркву
Тут слід врахувати одну характерну особливість коренеплоду. Морква вбирає нітрати, що знижує коефіцієнт корисності. У такому разі буде розумніше приділити увагу органічним або навіть народним рецептурам.
Відмінний варіант – деревна зола. Вона містить калій, що відповідає якраз за смакові якості (соковитість і солодкість), а також фосфор, без якого овочі будуть рости слабко і не досягнуть серйозних розмірів.
Отже, візьміть 200 грамів деревної золи, розчиніть її в 10 літрах чистої настояної води, і настоюйте 3 доби.
Потім процідіть настій та використовуйте його 1 раз на 10 днів.
Є швидший рецепт, коли 200 г золи кип’ятять у 3 літрах води, настоюють 6 годин, потім проціджують концентрат і розбавляють у 10 л води