Особливості кабачків.
Кабачки хоч і не вибаглива овочева культура, але для гарного зростання потрібно правильно доглядати та створити сприятливі умови. Кабачки добре ростуть на удобреному, родючому грунті.
Кабачки, як і огірки, поглинають багато азоту для нарощування листя, стебел та плодів. Тому потрібно вносити перед посадкою перегній чи компост. Ці натуральні добрива насичують ґрунт поживними речовинами, а також роблять ґрунт пухким.
Також біологічна особливість кабачків у тому, що вони теплолюбні. Не такі, як огірки, але на початку зростання поки ще кущики слабкі і тільки набирають зростання потрібне тепло. Сприятлива температура вдень. +27 градусів, а вночі +9… +15 градусів.
Також важливо пам’ятати, що кабачки є світлолюбною культурою. Тому спочатку саджаємо на рівному та сонячному місці.
Чим підживити кабачки.
На початку зростання кабачки, як уже зазначила, поглинають багато азоту із ґрунту. Тому вношу добриво із азотом. Підживлюю рослини аміачною селітрою.
Для приготування 1 ст. л. аміачної селітри розводжу у 10 літрах води. Готовим розчином поливаю кущі. На початку росту, коли рослина ще маленька і не наростила велику масу вношу по 500 мл розчину. А коли кущ піде на зріст вже вношу 1 літр добрива.
Важливо відзначити, що перше підживлення проводжу у фазі 3-5 справжніх листків. А друге підживлення проводимо через 10-14 днів після першого. І уважно стежимо за розвитком куща