1 Липня, 2025
2 прості способи. Зелена цибуля із збереженням смаку та аромату! Свіжа зелень взимку.

2 прості способи. Зелена цибуля із збереженням смаку та аромату! Свіжа зелень взимку.

 Саме час заготовляти його на зиму. Покажу 2 способи. Дуже прості способи, як заготовити зелену цибулю на зиму. Заготуйте

Інгредієнти:

Цибуля в банках, на 1 кг цибулі:

  • Сіль 1 ст. ложка
  • Олія 100 мл
  • Оцет 9% 1 ст. ложка

Приготування:

Цибулю добре чистим, миємо. Обов’язково обсушуємо від вологи, на цибулі не повинно бути крапель води.

Дрібно нарізаємо цибулю. Нарізану цибулю всипаємо в миску.

На кілограм цибулі додаємо 1 столову ложку солі, це 25 грам. Вливаємо 100 мл олії та 1 столову ложку оцту 9%.

Все добре перемішуємо. Розкладаємо цибулю по стерилізованим сухим банкам. Їх заздалегідь стерилізуємо в мікрохвильовій печі 3 хвилини, наливши трохи води.

Цибулю розподіляємо якомога щільніше, утрамбовуємо.

Взимку використовую для  салатів, пирогів, у перші та другі страви

Закриваємо банки стерильними кришками. З 1 кілограма цибулі виходить 2 банки по 500 мл та 1 банка 330 мл.

Зберігається така заготівля в холодному місці в холодильнику до весни.

Другий спосіб і мій улюблений це заморозка.

Таку цибулю використовую в холодних супах, в борщі після розморожування не відрізнити від свіжої.

Цибулю нарізаємо ножем. У мисці 1 кілограм цибулі. Розподіляємо по пакетах щільно без повітря.

Кладемо в морозилку.

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *